Universitat Rovira i Virgili

Taula rodona sobre la persecució de les comunitats cristianes

Seminari de Tarragona

La taula rodona: Presència i persecució de les comunitats cristianes a l'Orient Mitjà en el context de crisi té lloc el dijous, 3 de desembre a les 19 h. al Seminari de Tarragona.

La guerra de Síria té dues vessants igualment horribles que interpel·len Europa: l'allaut de refugiats a la recerca de pau lluny de casa seva i el terror exportat a Occident pel mal anomenat Estat Islàmic. Tanmateix hi ha col·lectius que per les seves creences són perseguits, en la seva doble condició de cristians i de sirians. Aquest odi declarat pels islamistes radicals port a la destrucció de la presència bimil·lenària de cristians a l'Orient Mitjà.

Els ponents de la taula són. Enric Olivé, director de la Càtedra Unesco del Diàleg intercultural mediterrani; Rana Haffar, membre de la Càtedra i cristiana siriana; Jaume Castro, responsable de la Comunitat de Sant Egidi a Barcelona; i Ramon Jané, director d'Ocupació i Cooperació Internacional de Creu Roja a la capital catalana.

L'acte està obert a tothom. Teniu més informació sobre la Càtedra aquí. Organitzen la Càtedra de la URV, la Biblioteca del Seminari i el Seminari, i la Direcció General d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya.
 

Elements relacionats

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Pujar